قارچ دارویی گانودرما لوسیدوم (قسمت دوم)

گانودرما در کشورهای شرق آسیا به صورت سنتی جهت درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به کاربردهای درمانی گسترده این قارچ در درمان بیماری ها، محققین در سراسر جهان، تحقیقات وسیعی را در جهت شناسایی ترکیبات مؤثر درمانی گانودرما آغاز نموده اند.

در این ویدئو که قسمت دوم آموزش قارچ گانودرما لوسیدوم می باشد با خواص درمانی این قارچ آشنا میشوید. 

دوستای عزیز برای دیدن این فیلم اینجا کلیک کنید.

لینک بالا ظرف یک هفته فعال میشه..

قارچ چیست؟

قارچ ها منبع عظیمی از پروتئین ها هستند که بخش اعظمی از پروتئین های مورد نیاز بدن انسان را تأمین می کند، این پدیده باعث افزایش مصرف قارچ شده است و مردم با آگاهی بیشتر از فواید آن به مصرف آن رو آورده اند این جاست که افراد تمایل بیشتری به شناخت قارچ و دنیای قارچ ها دارند و باید به سؤالات زاییده ذهن آن ها پاسخ گوییم.

  شاید سؤالاتی که به ذهن بسیاری از افراد خطور می کند این است که:

  • قارچ چیست؟
  • آیا قارچ گیاه است؟
  • چگونه قارچ های سمی را از قارچ های خوراکی بشناسیم؟
  • قارچ ها در چه طبقه بندی موجودات زنده قرار می گیرند؟

در این مقاله به همه این سؤالات و سؤالات مشابه پاسخ خواهیم داد.

۱- قارچ چیست؟

در بسیاری از منابع گفته می شود؛ قارچ ها موجوداتی شگفت انگیزند، واژه ی شگفت انگیز برای قارچ ها عجیب نیست زیرا قارچ ها هیچ اندام فتوسنتزی ندارند، ساقه و برگ نیز ندارند؛ بنابراین گیاه نیستند و از طرفی از لحاظ ساختار نیز به جانوران شبیه نیستند و بسیار ساده تر از گیاهان و جانوران هستند؛ بنابراین قارچ ها را در دسته ای جداگانه طبقه بندی می کنند.  ادامه مطلب ...

آیا از کاغذ های باطله می توان جهت پرورش قارچ دکمه ای استفاده نمود؟

قارچ ها یکی از منابع مهم غذایی برای انسان ها هستند و همچنین از بعضی بیماری ها از قبیل سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می کنند. به علاوه قارچ ها در جوامع صنعتی بسیار مورد استقبال هستند، زیرا مقدار کمی کالری دارند و دارای اثر رژیمی هستند؛ بنابراین مصرف قارچ در جهان هر سال رو به افزایش است.

قارچ و سلامتی

سرانه مصرف قارچ 

در سال ۲۰۰۴ مصرف قارچ به حدود سه میلیون  تن در سال رسیده است. مقدار مصرف قارچ در در قاره های مختلف متفاوت است. بیشترین مصرف قارچ مربوط به قاره اقیانوسیه با سرانه مصرف مقدار ۲/۳۶ کیلوگرم در سال ۲۰۰۲ و سپس اروپا با ۱/۵۲ کیلوگرم در سال بوده است. کمترین مقدار مصرف قارچ مربوط به آسیا شرقی و افریقا در حدود ۰/۰۵ تا ۰/۰۱ کیلوگرم در سال است.

تولید قارچ در بعضی مناطق از جمله آسیای شرقی هیچ گونه توجیح اقتصادی ندارد. از طرف دیگر مصرف حدود ۳ تن در هر سال است و این مقدار نشان دهنده این است که میزان تولید در این منطقه کمتر از میزان مصرف می باشد. بررسی در مورد موقعیت تولید قارچ در لبنان نتایج اقتصادی بسیار خوبی را انتظار دارد. در آسیای شرقی گرایش به مصرف قارچ تازه وجود دارد. مقایسه احتیاجات تولیدات موجود با نیازهای قارچ ها از اهمیت بالایی برخوردار می­ باشد. به عنوان مثال برای موفقیت در کشت قارچ دکمه ای کیفیت بالای خاک پوششی و کمپوست اهمیت زیادی دارد.

مقدمه

مصرف قارچ در جهان هر سال رو به افزایش است، از طرفی بدلیل هزینه های بالای تولید کمپوست، شاید بتوان از کاغذهای باطله برای تولید آن استفاده کرد. این ایده نتیجه خوبی دارد مشروط بر این که در تولید کمپوست با کاغذهای باطله، اصول آن رعایت شود و افزودنی های لازم نیز اضافه گردد.

 دوستای عزیز برای دیدن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

لینک بالا ظرف یک هفته آینده فعال میشه...

آیا می دانید عامل بیماری لکه باکتری چگونه به قارچ های شما آسیب میرساند؟

عامل بیماری لکه باکتری، باکتری به نام (tolaasii Pseudomonas) سودوموناس تولاسی می باشد و به این بیماری بلاچ باکتریایی یا Bacterial blotch نیز گفته می شود. لکه باکتریایی ممکن است در سالن‌های پرورش قارچ دکمه ای به صورت اپیدمی درآید، به طوری که کیفیت قارچ‌ها و نیز میزان تولید را به شدت کاهش دهد. اگر سطح قارچ‌ها بعد از آبیاری خشک نشود، احتمال بروز این بیماری بسیار بیشتر خواهد بود.

رطوبت سطح قارچ ها

علت بیماری

این باکتری، سمی به نام تولازین یا تولاسین تولید می کند که عامل ایجاد لکه های قهوه ای بر روی قارچ می باشد. این سم باعث هضم و تخریب دیواره های سلولی قارچ می شود و به این ترتیب مواد داخل سلول های قارچ را برای استفاده در اختیار باکتری قرار می دهد.

 لکه هایی که توسط این باکتری ایجاد می شوند، ابتدا به صورت زرد رنگ بوده، اما بعداً به رنگ زرد طلایی یا قهوه ای شکلاتی در می آیند. این لکه ها سطحی هستند. بافت قارچ‌های آلوده شبیه قارچ خیس خورده و به رنگ خاکستری یا خاکستری مایل به زرد می باشد. بیماری لکه باکتریایی می تواند در هر مرحله ای از رشد قارچ ظاهر شود، حتی در قارچ‌هایی که بعد از برداشت بسته بندی شده و در داخل یخچال نگهداری می شوند.

لکه باکتریایی

مراحل ابتدایی بیماری

در مراحل پیشرفته اگر شرایط رطوبتی برای این بیماری مهیا باشد، لکه ها بزرگ‌تر شده و به هم می پیوندند و گاهی تمام سطح قارچ را می پوشانند. به طور مشابه ساقه های قارچ نیز می توانند آلوده شوند. اگر پس از ایجاد لکه ها رطوبت سالن کاهش پیدا کند، کلاهک های آلوده به صورت شعاعی ترک بر می دارند.

بیماری لکه باکتریایی

مراحل پیشرفته بیماری  ادامه مطلب ...