افزودن مکمل به معنی افزودن موادی با پروتئین بالا به کمپوست می باشد و هدف از این کار افزایش میزان باردهی محصول است اما میزان این افزایش به دو دلیل، بسیار متغیر است:
بنابراین بر خلاف باور اکثر افراد، همیشه وجود مکمل به معنی افزایش تولید نیست بلکه تاثیر آن ها بر میزان باردهی، تحت شرایط محیطی هم قرار دارد.
افزودن مکمل به کمپوست، از سال ۱۹۶۲، با افزودن موادی به بستر که مستقیماً توسط قارچ ها جذب می شد، آغاز گردید اما بررسی دقیق مکمل ها و تأثیراتی که آن ها در بازدهی محصول می گذارند، از اوایل دهه ۱۹۸۰ شروع شد.
دوستای عزیز برای دیدن ادامه مطلب کلیک کنید.
لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه...
هر نژاد قارچ، برای اینکه بتواند رشد ایده آل خود را داشته باشد، باید در بهترین شرایط محیطی قرار گیرد. هدف از کنترل شرایط محیطی، ایجاد وضعیت مناسبی برای قارچ و رسیدن به بهترین عملکرد است. از جمله فاکتورهای محیطی که تاثیر بسزایی در تولید و افزایش عملکرد دارد، مسئله تهویه سالن کشت است.
اصطلاحاً تهویه در اکثر مواقع در بین پرورش دهندگان، به صورت غلط برداشت می شود. به این معنی که هم جریان هوا و هم وجود هوای تازه را به عنوان تهویه در نظر می گیرند. در حالی که این دو موضوع کاملا با هم متفاوت هستند. بنابراین در تهویه سالن باید این دو نکته را مورد توجه قرار داد که از اهمیت بالایی برخوردار هستند:
با انجام رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای، شرایط محیطی و فیزیکی بر روی بستر ایجاد می شودکه باعث می شود میسیلیوم ها به طور یکنواخت در کل خاک پوششی رشد کنند و ریسه های قوی به مرحله زایشی ورود یابند. در این مقاله به رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای و شرایط آن می پردازیم.
خاکدهی
تمام پرورش دهندگان قارچ دکمه ای، در طی مراحل کاشت تا برداشت، با معضل بیماری های مختص قارچ روبرو می شوند. بیماری های قارچ به دو دسته تقسیم می شوند:
– بیماری هایی که در اثر اختلالات ژنتیکی و یا شرایط نامساعد محیطی پرورش قارچ دکمه ای ایجاد می شوند. مسلماً بیماری های گروه اول نسبت به گروه دوم اهمیت بیشتری دارند و خسارت رسانی آن ها بیشتر است.
– بیماری هایی که در اثر عوامل زنده وارد سالن های پرورش قارچ دکمه ای می شوند. فاکتورهای زنده ی بروز بیماری ها را از نظر نوع خسارتی که به محصول وارد می کنند، به دو دسته تقسیم می کنند:
در این مقاله قصد داریم به بررسی بیماری دنبلان کاذب، علائم آن و روش های کنترل این بیماری در پرورش قارچ دکمه ای بپردازیم.
معمولاً به بذر اولیه تولید قارچ، اسپان نیز گفته می شود. اسپان یا اسپاون، به اندام های رویشی قارچ یا میسیلیوم ها به همراه مواد غذایی زمینه ای همراه آن گفته می شود. امروزه برای تولید و پرورش قارچ دکمه ای از تلقیح دانه های استریل شده غلات با میسیلیوم خالص تحت عنوان اسپان استفاده می کنند.
در طبیعت قارچ ها برای تکثیر و بقای نسل خود از اسپورها و یا میسیلیوم ها استفاده می کنند ولی از آنجایی که اسپورها بسیار کوچک هستند لذا استفاده از اسپورها برای پرورش دهندگان قارچ بسیار مشکل می باشد و از طرفی تا جوانه زنی اسپورها ۸-۱۰ روز طول می کشد که در سالن های پرورش قارچ در طول این مدت کمپوست را قارچ های رقیب اشغال می کنند و جایی برای اسپور قارچ دکمه ای باقی نمی ماند.