مکمل در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟

افزودن مکمل به معنی افزودن موادی با پروتئین بالا به کمپوست می باشد و هدف از این کار افزایش میزان باردهی محصول است اما میزان این افزایش به دو دلیل، بسیار متغیر است:

  • دلیل اول اینکه کیفیت کمپوست، تاثیر بسیار زیادی بر میزان کارآیی مکمل مورد استفاده دارد.
  • ثانیاً، میزان بخار آمونیاک موجود در کمپوست هم، بر روی اثرات مکمل ها و میزان کارآیی آن ها تاثیر می گذارد.

بنابراین بر خلاف باور اکثر افراد، همیشه وجود مکمل به معنی افزایش تولید نیست بلکه تاثیر آن ها بر میزان باردهی، تحت شرایط محیطی هم قرار دارد.

۱- تاریخچه استفاده از مکمل ها

افزودن مکمل به کمپوست، از سال ۱۹۶۲، با افزودن موادی به بستر که مستقیماً توسط قارچ ها جذب می شد، آغاز گردید اما بررسی دقیق مکمل ها و تأثیراتی که آن ها در بازدهی محصول می گذارند، از اوایل دهه ۱۹۸۰ شروع شد.

مکمل غذایی قارچ دکمه ای

دوستای عزیز برای دیدن ادامه مطلب کلیک کنید.

لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه...

تهویه سالن پرورش قارچ دکمه ای

هر نژاد قارچ، برای اینکه بتواند رشد ایده آل خود را داشته باشد، باید در بهترین شرایط محیطی قرار گیرد. هدف از کنترل شرایط محیطی، ایجاد وضعیت مناسبی برای قارچ و رسیدن به بهترین عملکرد است. از جمله فاکتورهای محیطی که تاثیر بسزایی در تولید و افزایش عملکرد دارد، مسئله تهویه سالن کشت است.

سالن پرورش قارچ

تهویه سالن کشت

 اصطلاحاً تهویه در اکثر مواقع در بین پرورش دهندگان، به صورت غلط برداشت می شود. به این معنی که هم جریان هوا و هم وجود هوای تازه را به عنوان تهویه در نظر می گیرند.  در حالی که این دو موضوع کاملا با هم متفاوت هستند. بنابراین در تهویه سالن باید این دو نکته را مورد توجه قرار داد که از اهمیت بالایی برخوردار هستند:

  • جریان و چرخش هوا در سالن و بستر کشت فراهم باشد.
  • جریان هوای تازه از بیرون به داخل امکان پذیر باشد.

 

  • علاقه مندان به پرورش قارچ ، برای دیدن ادامه مطلب وچند فیلم آموزشی درباره پرورش قارچ ،آبیاری واسکراش وتسطیح اینجا کلیک کنید.
  • لینک بالا تا ده روز آینده فعال میشه...

رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای

با انجام رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای، شرایط محیطی و فیزیکی بر روی بستر ایجاد می شودکه باعث می شود میسیلیوم ها به طور یکنواخت در کل خاک پوششی رشد کنند و ریسه های قوی به مرحله زایشی ورود یابند. در این مقاله به رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای و شرایط آن می پردازیم.

خاکدهی

خاکدهی

  ادامه مطلب ...

بیماری دنبلان کاذب در پرورش قارچ دکمه ای

تمام پرورش دهندگان قارچ دکمه ای، در طی مراحل کاشت تا برداشت، با معضل بیماری های مختص قارچ روبرو می شوند. بیماری های قارچ به دو دسته تقسیم می شوند:

– بیماری هایی که در اثر اختلالات ژنتیکی و یا شرایط نامساعد محیطی پرورش قارچ دکمه ای ایجاد می شوند. مسلماً بیماری های گروه اول نسبت به گروه دوم اهمیت بیشتری دارند و خسارت رسانی آن ها بیشتر است.

– بیماری هایی که در اثر عوامل زنده وارد سالن های پرورش قارچ دکمه ای می شوند. فاکتورهای زنده ی بروز بیماری ها را از نظر نوع خسارتی که به محصول وارد می کنند، به دو دسته تقسیم می کنند:

  1. برخی از عوامل زنده که تحت عنوان پاتوژن نامیده می شوند، مستقیماً به قارچ خوراکی حمله کرده و از آن برای رشد خود استفاده می کنند. این عوامل شامل قارچ های، باکتری ها و ویروس ها هستندکه به عبارتی انگل قارچ می شوند و در نهایت محصول را از بین می برند.
  2. دسته دوم از عوامل زنده بیماری زا، عوامل رقیب هستند که بستر کشت و پرورش قارچ دکمه ای را از بین می برند و در واقع به طور غیر مستقیم و از طریق رقابت با قارچ بر سر منابع محیطی و محدود کردن میزان در دسترس بودن این مواد برای قارچ ها، باعث بروز خسارت به محصول می شوند. از جمله این عوامل می توان به بیماری دنبلان کاذب اشاره نمود.

در این مقاله قصد داریم به بررسی بیماری دنبلان کاذب، علائم آن و روش های کنترل این بیماری در پرورش قارچ دکمه ای بپردازیم.

دوستای عزیز برای آشنایی بیشتر با این بیماری وروش مبارزه اینجا کلیک کنید.
لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه..

بذر قارچ دکمه ای

معمولاً به بذر اولیه تولید قارچ، اسپان نیز گفته می شود. اسپان یا اسپاون، به اندام های رویشی قارچ یا میسیلیوم ها به همراه مواد غذایی زمینه ای همراه آن گفته می شود. امروزه برای تولید و پرورش قارچ دکمه ای از تلقیح دانه های استریل شده غلات با میسیلیوم خالص تحت عنوان اسپان استفاده می کنند.

بذر قارچ دکمه ای

مقدمه

در طبیعت قارچ ها برای تکثیر و بقای نسل خود از اسپورها و یا میسیلیوم ها استفاده می کنند ولی از آنجایی که اسپورها بسیار کوچک هستند لذا استفاده از اسپورها برای پرورش دهندگان قارچ بسیار مشکل می باشد و از طرفی تا جوانه زنی اسپورها ۸-۱۰ روز طول می کشد که در سالن های پرورش قارچ در طول این مدت کمپوست را قارچ های رقیب اشغال می کنند و جایی برای اسپور قارچ دکمه ای باقی نمی ماند.

  ادامه مطلب ...