توجیه اقتصادی پرورش قارچ دکمه ای

در جهان افراد زیادی به کشت و پرورش قارچ های خوراکی مشغول هستند و امروزه با پیشرفتی که در زمینه کشت قارچ خوراکی انجام گرفته است، میزان اشتغال در این زمینه، چندین برابر شده است.

در ایران نیز تولید قارچ در سال ۱۳۷۰ حدود ۳۰۰ تن بوده است و با همت و تلاش قارچ کاران، در سال ۱۳۹۱ به ۹۳ هزار تن رسیده است. در سال ۱۳۷۰ راندمان تولید قارچ در بستر، حدود ۵ کیلوگرم و سرانه تولید (میزان مصرف) ۰/۵ گرم بوده است که این سرانه مصرف در سال ۱۳۹۱ به ۱/۲ کیلوگرم رسیده است. بر طبق آمار فائو، در پرورش قارچ، بین ۱۹۶ کشور مستقل جهان، ما مقام هشتم را کسب نموده ایم.

دوستای عزیز برای دریافت فایل آموزشی 6 راز موفقیت در پرورش قارچ دکمه ای به صورت کاملا رایگان اینجا کلیک کنید.

ارزش اقتصادی قارچ دکمه ای


 

ادامه مطلب ...

روش های بسته بندی قارچ

قارچ های خوراکی کوتاه عمر هستند و عوامل مختلفی مانند لهیدگی و پوسیدگی، آبکی شدن و تغییر رنگ و بوی آن ها، سبب می شود که کیفیت قارچ به شدت کاهش یابد و درنتیجه ارزش بازار پسندی خود را از دست بدهد. بنابراین باید پس از برداشت قارچ، بلافاصله قارچ ها را به سرخانه انتقال داد تا برای فرآوری و یا بسته بندی آن ها تصمیم گیری نمود.

 اما لازم است به این نکته توجه شود که همه قارچ ها را نمی توان بسته بندی نمود تا به صورت مصرف تازه، به بازار عرضه کرد بلکه باید ابتدا قارچ ها را درجه بندی و سپس درباره نحوه عرضه آن به بازار تصمیم گیری نمود.

۱- درجه بندی قارچ های دکمه ای

قارچ های دکمه ای را به سه درجه رتبه بندی می کنند:

۱-۱- قارچ های دکمه ای کوچک

۲-۱- قارچ های دارای غشا

۳-۱- قارچ های بالغ با کلاهک باز

  ادامه مطلب ...

حشرات قارچ دکمه ای

همه ی پرورش دهندگان قارچ دکمه ای با مشکل آفات روبرو هستند اما نکته ی مهم این است که بتوانند این عوامل را شناسایی کنند و متوجه شوند که هرکدام از آن ها در کدام مرحله وارد واحد تولیدی پرورش قارچ می شوند. آفات معمولاً عامل انتقال بیماری‌ها هستند و خیلی سریع تکثیر می‌شوند، بنابراین شناخت دقیق نوع آفات لازم است چون روش کنترل آن بستگی به سیکل زندگی و خصوصیات رشد و نموی آن دارد.

در این مقاله صرفاً به معرفی آفات و حشرات مهم سالن های پرورش قارچ دکمه ای می پردازیم و در مقالات بعدی به روش های مبارزه با آن ها پرداخته می شود.

برای دیدن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه ..

بیماری ورتیسیلیوم قارچ دکمه ای

بیماری حباب خشک، که توسط قارچ Verticilium fungicula ایجاد می شود، یک بیماری بسیار رایج در پرورش قارچ دکمه ای است که به سرعت انتشار می یابد. پرورش دهندگان قارچ اکثراً از ابتلای محصول خود به این بیماری ترس دارند زیرا اگر ظاهر قارچ مبتلا شده به این بیماری، شبیه به بیماری لکه باکتریایی است و لذا تشخیص این دو از یکدیگر مشکل است. علائمی که این بیماری در نژادهای مختلف قارچ ایجاد می کند، متفاوت است اما باید توجه داشت که این بیماری فقط از طریق اسپور انتقال می یابد. ورتیسیلیوم معمولاً بر روی قارچ های Agaricus bitorquis ایجاد نمی شود اما شیوع آن در گونه Agaricus bisporus متداول بوده و می تواند سبب کاهش شدید محصول شود.

علائم ظاهری بیماری

علائم ظاهری که این بیماری در قارچ دکمه ای ایجاد می کند:

  • درصورتی که قارچ در مرحله ته سنجاقی مورد حمله این قارچ انگل قرار گیرد، قارچ ها به شکل پیاز در می آیند یعنی ساقه از کلاهک ضخیم تر و کلفت تر خواهد شد.
  • در مراحل بعد از سنجاقی شکل بودن، در اثر توقف رشد سلول های مورد حمله، ساقه خمیده و کج می شود.
  • نوارهایی از بافت سطحی قسمت هایی که رشدشان متوقف شده است، پوسته پوسته می شوند.
  • اگر کلاهک مورد حمله قرار گیرد، کلاهک لب خرگوشی پیدا می کند.
  • قارچ های مورد حمله، متمایل به سبز شده و اگر آلودگی در انتهای مراحل رشدی رخ بدهد برجستگی های کپه ای سبز رنگ بر روی کلاهک دیده می شود.
  • رنگ کلاهک قهوه ای روشن شده و یا لکه های قهوه ای روشن بر روی کلاهک معروف به لکه ورتیسیلیوم دیده می شود.
  • اگر آلودگی شدید شود، کلاهک ترک دار می شود.

 

ورتیسیلیوم

 
ادامه مطلب ...

دلایل افزایش غیر معمول پین زایی در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟

Mass pinning یا افزایش غیرمعمول پین زایی از عمده مشکلات مزارع تولید و پرورش قارچ دکمه ای Agaricus bisporus، تولید قارچ های ریز و با کیفیت بسیار پایین و بازار پسندی بسیار کم می باشد، خصوصاً در مزارع صنعتی پرورش قارچ دکمه ای که دارای برند تجاری می باشند، راندمان بالای تولید قارچ، به همراه کیفیت و ماندگاری محصول و در نهایت رضایتمندی مشتری از عوامل مهم تولید و پرورش قارچ خوراکی می باشد، دارا بودن دانش و تجربه کاری در کنار یکدیگر به همراه داشتن مواد اولیه با کیفیت نیز از عمده عوامل مهم تولید می باشد.

افزایش غیر معمول سطح پین زایی بر روی بستر منجر به تولید قارچ های بسیار ریز و با کیفیت بسیار پایین می شود در این حالت پین های بسیار زیاد و متعدد بر روی بستر تشکیل می شود که به علت عدم فضای مناسب جهت رشد، کلاهک هایی با سایز کوچک، کیفیت پایین، عدم ماندگاری و درنهایت باز شدن کلاهک را شامل می شود.

قارچ دکمه ای ریز و با کیفیت پایین

برای دیدن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید لطفا.

دوستای عزیز لینک بالا به زودی فعال میشه