۹ روش افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای

قارچ دکمه‌ای به صورت تازه خوری و فراوری شده مصرف می‌شود. از آنجایی‌که ماندگاری پس از برداشت در پرورش قارچ دکمه‌ای پایین است، تحقیقات زیادی برای افزایش ماندگاری پس از برداشت قارچ دکمه‌ای صورت گرفته است که در این مقاله به صورت کامل به بررسی برخی از این روش‌های عملی که به دو دسته کلی، در طول دوره پرورش و پس از برداشت قارچ می باشد، می‌پردازیم.

روش‌های افزایش ماندگاری که باید در طول دوره‌ی پرورش قارچ رعایت شوند:

۱- آبیاری

 ۹۰% از بافت قارچ دکمه‌ای را آب تشکیل داده است، لذا میزان آبیاری آن قبل از برداشت بر ماندگاری پس از برداشت آن تأثیرگذار خواهد بود. سعی شود یک روز قبل از برداشت در همه فلش‌ها، آبیاری صورت نگیرد، چه‌بسا آبیاری در فاصله نزدیک برداشت منجر به مرطوب شدن قارچ‌ها و در نهایت شیوع آفات و بیماری‌ها مخصوصاً لکه باکتریایی و کثیفی قارچ‌ها می‌شود.

برای دیدن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

دوستای عزیز لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه...

آبیاری قارچ دکمه ای

خواص درمانی قارچ ها

از زمان های بسیار دور مردم کشورهای چین و ژاپن از قارچ ها برای سرطان استفاده می کردند. آن ها می دانستند که قارچ ها خواص ضدتوموری دارند تا اینکه با پیشرفت علم و تکنولوژی خواص درمانی قارچ ها کشف گردید و در نهایت ترکیبات ضد توموری، چندین نوع گلوکان از دیواره سلولی قارچ ها کشف گردید.

قارچ های خوراکی دارای تیامین (ویتامین B1) هستند که این میزان می تواند نیاز بدن انسان را به تیامین تأمین کند و از بیماری بری بری در انسان که ناشی از کمبود تیامین است، جلوگیری کند. همچنین قارچ ها به دلیل داشتن ویتامین B12 از کم خونی پیشگیری می کنند.

۱- تأثیر روی قلب و کلسترول خون

قارچ های خوراکی مانند انواع قارچ های صدفی، شی تاکه و قارچ رقص پروانه ای به دلیل برخورداری از فیبر بالا، انواع استرول، انواع پروتئین، عناصر معدنی مفید و کالری محدود برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند، جایگزین خوبی در رژیم غذایی می باشد. خاصیت کاهندگی فشار خون در قارچ گانودرما لوسیدوم نیز اثبات شده است.

قارچ رقص پروانه ای

قارچ رقص پروانه ای

قارچ صدفی

قارچ صدفی  ادامه مطلب ...

ارزش غذایی قارچ ها

قارچ های خوراکی منابع عظیمی از موادغذایی مورد نیاز بدن انسان را دارا هستند. معمولاً ارزش غذایی قارچ به میزان و کیفیت پروتئین موجود در آن بستگی دارد. گزارش شده است که در زمان جنگ جهانی دوم همزمان با بروز قحطی ها و کمبود موادغذایی به ارزش غذایی قارچ ها پی برده شد و امروزه کم کم برای درمان بیماری های مختلف کاربرد قارچ در رژیم های غذایی به شدت توصیه می گردد.

 

ارزش غذایی قارچ ها

۱- آب

قارچ های خوراکی ۸۵ تا ۹۵ % آب دارند. این میزان آب، زمینه را برای حلالیت عناصر محلول در آب و ضروری فراهم نموده است و به ارزش غذایی قارچ ها افزوده است.

 

آب موجود در قارچ   ادامه مطلب ...

چگونه یک سالن پرورش قارچ را استاندارد کنیم؟

یکی از رمزهای موفقیت در تولید و پرورش قارچ دکمه ای داشتن سالن های استاندارد می باشد. به طور اصولی یک سالن استاندارد ویژگی ها و خصوصیات خاص خود را دارد که در این مقاله به قواعد کلی آن می پردازیم:

۱- شکل ظاهری سالن

اکثر سالن های پرورش به شکل چهارگوش ساخته می شوند و نسبت طول به عرض آن ها ۳ به ۱ می باشد. در سالن های مربعی و مستطیلی چون لوله ها و مجاری در امتداد طول سالن قرار می گیرند، شرایط محیطی داخل سالن را به صورت یکنواخت تنظیم می کنند. در سالن های با سقف صاف اگر از میعان بخار آب و چکه کردن آب بر روی بستر جلوگیری شود، عملکرد خوبی دارند و در سالن های با سقف های منحنی هم هوای مرده کمتر ایجاد شده و جریان هوا به خوبی انجام می گیرد.

سالن های پرورش قارچ

 

 برای دیدن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

دوستای عزیز لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه...

سالن های پرورش قارچ دکمه ای

آشنایی با مراحل پرورش قارچ دکمه‌ای

پس از ورود کمپوست به سالن های پرورش قارچ دکمه ای، باید مراحل پرورش قدم به قدم با اصول پیش رود و از طرفی شرایط محیطی لازم نیز به خوبی تامین گردد تا موفقیت در پرورش حاصل شود.

به طور کلی با ورود کمپوست به سالن ها، ۴ مرحله طی می‌شود که شامل مرحله ی ریسه دوانی در کمپوست، ریسه دوانی در خاک پوششی، هوادهی و باردهی می باشد. زمانی که کمپوست وارد سالن ها می شود باید کیسه ها را با دقت و بدون پاره شدن به روی قفسه ها انتقال داد.

پس از باز کردن درب بلوک های کمپوست باید شرایط محیطی لازم برای رشد بذرها را فراهم نمود تا بذرها شروع به فعالیت کنند و به اصطلاح کمپوست سفید کند.

 

مراحل پرورش قارچ دکمه ای   ادامه مطلب ...