قارچ دکمه ای به سه درجه تقسیم بندی می شود:
قارچ های دکمه ای کوچک و قارچ های دارای غشا را می توان به صورت تازه فروخت ولی قارچ های دارای کلاهک باز را معمولاً به صورت کنسرو شده در می آورند. معمولاً برداشت قارچ های کوچک نیاز به هزینه ی بیشتری هم دارد و گران تر هم به فروش می رسد در حالی که قارچ های بزرگ تر نیاز به زمان کمی برای برداشت دارند و هزینه ی کمتری هم دارند.
فراوری قارچ چیست؟
هدف از نگهداری قارچ این است که بتوان ارزش غذایی قارچ را برای مدت طولانی تری حفظ کرد. معمولاً مواد غذایی تازه طعم، بو و ارزش غذایی بالاتری نسبت به موادغذایی نگهداری شده دارند. به روشهای نگهداری قارچ در بلند مدت، فراوری قارچ میگویند.
انتخاب روش نگهداری معمولاً بسته به تقاضای بازار و منابع موجود می باشد، علاوه بر این هنگامی که بخشی از محصول به صورت تازه فروخته می شود نیاز است که از روش های دیگری برای نگهداری بقیه ی قارچ ها استفاده کنیم. گاهی شرایط بازار و تولید قارچ به صورتی است که ما مجبور به انجام فراوری هستیم در غیر این صورت خسارتهای اقتصادی، قابل جبران نخواهد بود. روشهای مختلفی جهت تبدیل و فراوری قارچ وجود دارد.
بسیاری از میوه ها و سبزیجات، بلافاصله پس از برداشت به سرعت خراب می شوند و و کیفیت آن ها کاهش می یابد در این میان قارچ ها نیز از این امر مستثنی نیستند. به همین منظور فن آوری بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده یا تغییر یافته برای محصولات با فسادپذیری بالا مورد توجه است تا امکان صادرات این محصولات نیز وجود داشته باشد.
Modified Atmosphere Package = MAP
بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته عبارت است:
استفاده از مخلوط گازها با ترکیبی مختلف از هوای معمولی که قارچ و یا میوه را احاطه کرده است و موجب افزایش ماندگاری و کاهش فساد محصولات می شود. در واقع با قرار دادن محصول در پوششش مناسب، هوای اطراف محصول با ترکیب گازی دیگری جایگزین می شود.
محققان گزارش کرده اند که در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده؛ میزان تنفس قارچ کاهش یافته و کیفیت پس از برداشت آن حفظ می شود. هم چنین با ایجاد شرایط اتمسفر اصلاح شده در داخل بسته بندی محصولات، رسیدگی به تأخیر می افتد و هم چنین رنگ و ویتامین های محصول نیز حفظ خواهد شد.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.
دوستای عزیز لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه...
قارچ های اسلایس شده جهت حفظ کیفیت و ارزش بهداشتی نیاز به تیماری برای حذف خرده های خاک و کاهش جمعیت میکروبی دارند. قارچ های کشت شده، شمار بالایی از جمعیت میکروب ها را در زمان برداشت دارند که باکتری سودوموناس Pseudomonasبیشترین فراوانی از جنس باکتری ها را دارد. این باکتری منجر به بد رنگ شدن می شود که گونه سودوموناس تولاسی Pseudomonastolaasii مسئول بیماری لکه باکتریایی است.
دماهای پایین (۴-۱ درجه سانتی گراد)، فاکتور اصلی پاسخ برای توسعه عمر مفید همه یا قارچ های اسلایس شده است زیرا آن ها فرآیندهایی که باعث کاهش کیفیت قارچ می شود (ضریب تنفس، رشد، قهوه ای شدن، خشک شدن و رشد میکروب ها) را کاهش می دهد.
امروزه مردم استقبال بی نظیری در استفاده از محصولات تهیه شده از گانودرما لوسیدوم دارند. محصولاتی مانند مکمل های غذایی، نوشیدنی ها، محصولات آرایشی – بهداشتی و محصولات دارویی از این دسته هستند.
از لحاظ اقتصادی محصولات دارویی تهیه شده از این قارچ در سال ۱۹۹۵، ۱۶۲۸/۴ میلیون دلار و در سال ۲۰۰۳، به ۲/۵ میلیارد دلاررسید.
در این ویدئو که قسمت سوم آموزش قارچ گانودرما لوسیدوم می باشد با محصولات و ارزش اقتصادی این قارچ آشنا می شوید.
برای دیدن این فیلم اینجا کلیک کنید.
دوستای عزیز لینک بالا ظرف یه هفته آینده فعال میشه...