نقش اصلی مواد ضدعفونی کننده در پرورش قارچ دکمه ای این است که این مواد، اسپورها و عوامل بیماریزای موجود در تجهیزات، وسایل کار، دیوارها، کف سالن ها، لباس های کارکنان، ظروف برداشت و دیگر وسایل را از بین ببرند.
نکته ای که در مورد مصرف مواد ضدعفونی کننده باید مدنظر قرار گیرد این است که قبل از ضدعفونی باید وسایل مورد نظر به خوبی شسته شوند تا ذرات دیگری روی آن ها نباشد زیرا وجود هرگونه ماده ی دیگری بر سطح وسایل، میزان تاثیر مواد ضدعفونی کننده را کاهش می دهد و نکته ی مهم تر اینکه جهت تأثیر مواد ضدعفونی کننده بر جسمی که آن را ضدعفونی کردهاید، باید زمان کافی را برای تماس مواد با جسم موردنظر را فراهم کنید نه اینکه بلافاصله بعد از ضدعفونی جسم، شستشو کنید. زمان لازم برای تأثیر ماده ضدعفونی کننده را ۱۵-۲۰ دقیقه در نظر بگیرید.
در جهان امروز با گسترش فعالیت های صنعتی، تولید زبالهها افزایش یافته که این افزایش به همراه آلودگیهای روزافزون خاک، آب و هوا، زیستگاه انسان ها را به خطر انداخته است. از طرفی جمعیت انسانی روز به روز در حال افزایش است و این افزایش باعث می شود که میزان تولید زباله ها نیز افزایش یابد. با توجه به این مطالب، توجه به مسئله بازیافت به خصوص در چند دهه اخیر، اهمیت زیادی یافته است. تحقیقات نشان داده است که در کشور بیش از %۹۰ پسماندهای شهری قابل بازیافت است که از این میان حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد آن را مواد آلی تشکیل میدهند.
مواد آلی از آن جایی که اثرات چشمگیری بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک دارند، نقش بسیار مهمی را در باروری خاک داشته و خاکهای معمولی نسبت به خاکهایی که از نظر مواد آلی غنی هستند، توان تولید بسیار پایینی دارند. در ایران، فقر ماده آلی به وضوح دیده می شود که یک راه حل بسیار مؤثر برای جبران کمبود مواد آلی در کشور، تبدیل زبالههای شهری برای به کودهای آلی است.
برای دیدن ادامه مطلب کلیک کنید.
قارچ دکمهای از موجودات مصرف کننده (هترورتروف) است. به این معنی که با فراهم آوردن محیطی سرشار از موادغذایی ساده برایقارچ، رشد آن انجام میگیرد. در چنین محیطی، شرایط رشد برای بسیاری دیگر از موجودات، مانند قارچهای هرز، کپکها و باکتریها نیز فراهم میگردد؛ بنابراین کنترل این آفات و بیماریها در محیط کشت قارچ دکمهای بهتر است به نحوی صورت گیرد که ما بجای مبارزه با این موجودات، پیشگیری کنیم و بهطورکلی مانع ورود آنها به مزرعه پرورش قارچ دکمه ای خود شویم.
تمامی پرورش دهندگان قارچ دکمه ای دیر یا زود با مشکل آفات و بیماری ها در واحدهای تولیدی خود روبرو خواهند شد به همین دلیل علاوه بر شناخت تجربی و علمی در این زمینه، رعایت نکات بهداشتی از مهمترین نکاتی است که عملکرد محصول را تأثیر قرار میدهد. با رعایت بهداشت، به جای مبارزه با آفات و بیماریها، پیشگیری نموده و با رعایت اصول صحیح مانع ورود این عوامل به سالنهای پرورش قارچ میشویم.
این اصول بهداشتی را باید به عنوان قوانین اصلی و همیشگی مدنظر قرار دهید زیرا در سالن ها همیشه باید مراقب محصول و عوامل بیماریزا بود و به محض مشاهده علائم بیماری به سرعت با آن برخورد شود.
سیستم آبیاری اتوماتیک باعث بهبود بازده در طول دوران پرورش قارچ دکمه ای می شود، این آبیاری سریع تر است و به شما اجازه می دهد منطقه بیشتری را آبیاری کنید این سیستم به صورت الکترونیکی کنترل می شود و نیاز مستقیم به مانیتور ندارد برای راحتی کار شما می توانید زمان و طول دوره آبیاری را تنظیم کنیدکه زمان آبیاری کمپوست و خاک پوششی کنترل شده باشد.
سیستم آبیاری اتوماتیک از تکنولوژی پیشرفته استفاده می کند که بهترین نتایج را خواهد داشت این تکنولوژی پیشرفته اجازه می دهد شما بهترین خروجی را داشته باشید.
ویدئو : کلیک
تی کمپوست از عصاره آبی ورمی کمپوست به دست می آید به عبارتی از شست و شوی مداوم ورمی کمپوست تی کمپوست حاصل می گردد. اگر بخواهیم یک تعریف علمی از تی کمپوست داشته باشیم بهتر است این گونه بگوییم که تی کمپوست یا چای کمپوست عبارت است از مایعی که از کمپوست تخمیر شده به دست می آید یا به عبارتی عصاره ای است که بواسطه فعالیت ارگانیسم ها از کمپوست استخراج می گردد.
علت نامگذاری این ماده به “چای کمپوست” رنگ آن است که عصاره حاصله به رنگ چای است. ورمی کمپوست یک کود آلی بیولوژیک است که در اثر عبور مداوم و آرام مواد آلی در حال پوسیدگی از دستگاه گوارش گونه هایی از کرم خاکی و دفع این مواد از بدن کرم، حاصل می گردد.
ورمی کمپوست