-
قارچ چیست؟
چهارشنبه 8 اردیبهشت 1395 16:35
قارچ ها منبع عظیمی از پروتئین ها هستند که بخش اعظمی از پروتئین های مورد نیاز بدن انسان را تأمین می کند، این پدیده باعث افزایش مصرف قارچ شده است و مردم با آگاهی بیشتر از فواید آن به مصرف آن رو آورده اند این جاست که افراد تمایل بیشتری به شناخت قارچ و دنیای قارچ ها دارند و باید به سؤالات زاییده ذهن آن ها پاسخ گوییم. شاید...
-
آیا از کاغذ های باطله می توان جهت پرورش قارچ دکمه ای استفاده نمود؟
دوشنبه 6 اردیبهشت 1395 11:46
قارچ ها یکی از منابع مهم غذایی برای انسان ها هستند و همچنین از بعضی بیماری ها از قبیل سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می کنند. به علاوه قارچ ها در جوامع صنعتی بسیار مورد استقبال هستند، زیرا مقدار کمی کالری دارند و دارای اثر رژیمی هستند؛ بنابراین مصرف قارچ در جهان هر سال رو به افزایش است. سرانه مصرف قارچ در سال ۲۰۰۴...
-
آیا می دانید عامل بیماری لکه باکتری چگونه به قارچ های شما آسیب میرساند؟
چهارشنبه 1 اردیبهشت 1395 09:37
عامل بیماری لکه باکتری، باکتری به نام ( tolaasii Pseudomonas ) سودوموناس تولاسی می باشد و به این بیماری بلاچ باکتریایی یا Bacterial blotch نیز گفته می شود. لکه باکتریایی ممکن است در سالنهای پرورش قارچ دکمه ای به صورت اپیدمی درآید، به طوری که کیفیت قارچها و نیز میزان تولید را به شدت کاهش دهد. اگر سطح قارچها بعد از...
-
با کپک سبز (تریکودرما) در سالن های پرورش قارچ دکمه ای بیشتر آشنا شوید!
دوشنبه 30 فروردین 1395 14:41
کپک سبز ( Trichoderma aggressivum f. aggressivum ) که در سابق به اسم Trichoderma harzianum شناخته می شد در صنعت قارچ کانادا از سال ۱۹۹۰ یک پاتوژن مخرب شناخته شده اند. مدیریت کاربردی مزرعه از این بیماری ها، از طریق بهسازی سیسم فاضلاب و اعمال بهداشت در پوشش دادن بذور اسپان، با قارچ کش benzimidazole و استفاده صحیح از...
-
افزودن اسپان ومکمل های غذایی در کمپوست مصرفی بر عملکرد قارچ دکمه ای چه تاثیری دارد؟
چهارشنبه 25 فروردین 1395 08:44
تولید قارچ زراعی، یک صنعت چند میلیارد دلاری در سراسر جهان است. تولید سالانه در ایالات متحده آمریکا، در طول هر ۱۰ سال گذشته، با احتساب ۲۲۶ میلیون کیلوگرم (۶۳ درصد) از عرضه در سال ۲۰۰۸، به فراتر از ۳۶۰ میلیون کیلوگرم رفته است. مقدمه قارچ بر روی یک بستر کمپوست متشکل از مخلوط یونجه، چوب بلال ذرت، کاه و کلش گندم، کود اسب و...
-
نقش میکروارگانیسم های موجود در خاک پوششی در رشد قارچ دکمه ای چیست؟
دوشنبه 23 فروردین 1395 11:01
تأثیر خاکپوششی بر روی تولید اندام میوهای قارچ، کاملاً قابل درک نیست. هر چند پیش از این مطالعات زیادی به اهمیت خصوصیات فیزیکی-شیمیایی خاک پوششی اشاره کردهاند، برخی از محققین، تأثیر غلظت نمک، حضور کلسیم کربنات، ذخیرهسازی آب و حضور کربندیاکسید را نیز، ثابت کردهاند. مخلوط پیت و خاک دارای گچ، قادر به پاسخگویی به این...
-
چرا گاهی قارچ دکمه ای شکلی غیر طبیعی دارد؟ آیا علت ژنتیکی دارد؟
چهارشنبه 18 فروردین 1395 12:57
رشد و نمو قارچها تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و غیر ژنتیکی در تعامل پیوسته با محیط است. تصور میشود که هر مرحله از رشد میوه قارچ بستگی به مجموعه خاصی از عوامل که در زمان و مکان مناسب طی فرایند رشد تولید میشوند، دارد. اختلالات رشد و نموی در زمانی رخ میدهند که این عوامل در مکان و زمان نامناسب تولید شوند درنتیجه،...
-
آیا استفاده از مکملهای غذایی در کمپوست قارچ دکمه ای جهت کشت دوم مؤثر است؟
دوشنبه 16 فروردین 1395 12:41
تولید قارچ دکمهای در ایالاتمتحده آمریکا یک صنعت ۴۸۰ میلیون دلاری است. در چرخه محصول، قارچها در طول فلشهایی با فاصله تقریباً ۷ روزه برداشت میشوند. بعد از دو فلش اول، تولید قارچ بهشدت کاهش یافته و فلشهای بعدی، قارچ کمتری تولید میکنند. پرورشدهندگان قارچ دکمه ای معمولاً پس از فلشهای دوم یا سوم، کمپوست های...
-
هشدار: قبل از ورود کمپوست به سالن پرورش این ۱۲ مورد را کنترل کنید.
چهارشنبه 11 فروردین 1395 09:10
قبل از ورود کمپوست به سالن های پرورش قارچ باید تمهیدات لازم از رعایت بهداشت تا امور مربوط به کارگران و … برای کشت دوره ی بعدی در نظر گرفته شود و یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد ولی اکثر سالن داران به آن توجهی نمی کنند، بررسی تجهیزات و وسایل داخل و خارج از سالنهای پرورش قارچ و رعایت نظافت است. بسیاری از سالن داران...
-
اسپان ران در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟
دوشنبه 9 فروردین 1395 11:54
پس از بستر سازی کمپوست و عملیات تخته کوبی باید شرایط محیطی لازم برای رشد قارچ را فراهم نمود تا بذرها در آن شرایط مطلوب، به رشد ایده آل برسند و در نهایت عملکرد محصول ما را بالا ببرند. اسپان ران به معنی رشد ریسه یا میسیلیوم در کمپوست میباشد که معمولاً بین ۱۴ تا ۱۷ روز طول می کشد ولی باید جهت رشد میسیلیوم شرایط محیطی آن...
-
کارایی سموم مختلف جهت کنترل بیماری مایکگون در قارچ دکمه ای
پنجشنبه 5 فروردین 1395 09:08
بیماری حباب تر که بهوسیله قارچ انگلی Mycogone perniciosa ایجاد میشود، یک بیماری در قارچهای سفید دکمهای است همچنین در گونههای وحشی Agaricus هم یافت شده است. علیرغم شیوع جهانیاش، عموماً تلفات عمدهای در محصول ایجاد نمیکند، اگرچه اخیراً مشکلات جدی در برخی از کشورها شامل صربستان و آفریقای جنوبی ایجاد کرده است....
-
از ورود کمپوست به سالن تا آماده سازی بسترهای پرورش قارچ دکمه ای
دوشنبه 2 فروردین 1395 22:02
از زمان انتقال کمپوست از کارخانهی تولید کمپوست به واحدهای پرورش قارچ دکمه ای تا عملیات بستر سازی، نکات مهمی وجود دارد که باید رعایت شود. اگر شما خودتان کمپوست خود را تولید می کنید و یا اگر از کارخانههای دیگر از نقاط نزدیک یا دور در شهرهای دیگر خریداری میکنید نکات مهمی در زمان نقل و انتقال و دریافت کمپوست باید...
-
۴ ویژگی یک مشاور تولید خوب در پرورش قارچ دکمهای چیست؟
دوشنبه 24 اسفند 1394 15:45
در این مقاله به ۴ ویژگی یک مشاور تولید در پرورش قارچ دکمهای میپردازیم تا شما در زمان انتخاب آن، بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید؛ اما قبل از پرداختن به ویژگیهای یک مدیر تولید خوب، باید به چند سؤال پاسخ دهیم. چرا باید مشاور استخدام کنم؟ فرایند پرورش قارچ دکمهای، نیازمند به متخصصین و افراد باصلاحیت در زمینهی تولید و...
-
افزودن کلسیم کلرید به آب آبیاری و تأثیر آن بر کاهش قهوهای شدن پس از برداشت قارچ دکمه ای
چهارشنبه 19 اسفند 1394 14:46
اگرچه قارچهای تازه در معرض فساد هستند ولی یک محصول مشهور در ایالات متحده امریکا هستند؛ بنابراین برای افزایش قیمت قارچهای تازه، تأکید در بالا بردن کیفیت آن یک پیشرفت در صنعت قارچ محسوب میشود. کیفیت تنهاترین و مهمترین فاکتور مؤثر در فروش قارچ میباشد… واکنش قهوه ای شدن آنزیمی قارچ دکمه ای در حالی که فاکتورهای زیادی...
-
قارچ دارویی گانودرما لوسیدوم (قسمت اول)
دوشنبه 17 اسفند 1394 10:56
قارچ گانودرما لوسیدوم یک قارچ شناخته شده از نظر تاریخی، باستانی و دارویی است. این قارچ بدلیل خواص درمانی متعدد به عنوان بهترین قارچ دارویی در جهان لقب گرفته است. قارچ گانودرما توسط کشورهای آسیایی چون چین، ژاپن و کره به دنیا معرفی شد. با توجه به در دسترس بودن این قارچ به صورت خودرو در ایران و وجود پلی ساکاریدهای بیشتر...
-
۱۰ وظیفه اصلی مدیر تولید واحدهای پرورش قارچ دکمه ای
چهارشنبه 12 اسفند 1394 13:03
در پرورش قارچ خوراکی، یکی از شغلهایی که تعریف شده است مدیر تولید واحد پرورش است. دستهبندی کلاسیک و مشخصی بهصورت یک نسخه برای همه وجود ندارد ولی با توجه به حجم تولید، مسئولیت کارفرما و… شرح وظایف مدیر تولید میتواند متفاوت باشد و با توجه به حجم تولید، کارشناسان تولید را نیز زیر نظر مدیر تولید در نظر گرفت. ولی اجازه...
-
چگونه از شر بیماری مایکگون در سالنهای پرورش قارچ دکمهای خلاص شوید؟
چهارشنبه 5 اسفند 1394 14:51
بیماری مایکگون با نامهای حبابتر، کپک سفید، پوسیدگی نرم و بیماری وزیکولی نیز شناخته میشود. کلمه مایکگون یک واژه یونانی است و “مایکو” یعنی قارچ و ” گون” به معنی اندام بارده قارچ هست. از آنجایی که این عامل قارچی تمایل دارد در اندام بارده قارچ بهصورت انگل زندگی کند به آن مایکگون میگویند. عامل این بیماری Mycogone...
-
۹ نکته در انتخاب محل مناسب برای احداث واحد تولید پرورش قارچ دکمهای
دوشنبه 3 اسفند 1394 14:44
قبل از طراحی و احداث سالن پرورش قارچ دکمه ای باید به نکاتی توجه نمود که بعد از احداث، امکان تغییر بسیاری از موارد وجود ندارد، بنابراین پیشنهاد می کنیم قبل از احداث سالن پرورش خود به این نکات توجه نمایید. ۱- داشتن استراتژی بلند مدت در طراحی سالن پرورش قارچ دکمهای، از همان ابتدا یک استراتژی بلندمدت داشته باشید. فرض...
-
یک نکته طلایی در روند تولید و پرورش قارچ دکمه ای
چهارشنبه 28 بهمن 1394 11:15
برخی از افراد در کشت و پرورش قارچ دکمه ای دچار خطاهایی میشوند که به دلیل عدم آگاهی می باشد و در نتیجه از لحاظ اقتصادی ضرر میکنند، درحالیکه با دانستن برخی از نکات مهم در روند تولید و پرورش بهراحتی میتوان از خسارتهای بیشتر جلوگیری نمود. در این ویدئو به یکی از این نکات مهم پرداخته میشود. برای دیدن فیلم یه سری به...
-
آیا میزان تحمل به شوری قارچ دکمهای را می دانید؟
دوشنبه 26 بهمن 1394 10:23
رشد گیاه تحت شرایط شوری، از طریق تنش آبی، تجمع یونهای سمی و عدم تعادل تغذیهای محدود میشود. تأثیرات شوری در گیاهان متناسب با گونه گیاهی و شرایط محیطی متفاوت است؛ ولی در پرورش قارچ دکمه ای در این مورد اطلاعات کمی وجود دارد که در این مقاله به آن می پردازیم. قارچ دکمه ای و شوری در طول پرورش معمول قارچ دکمهای، رشد...
-
چرا باید Co2 سالن های پرورش قارچ دکمه ای را کنترل کنیم؟
چهارشنبه 21 بهمن 1394 10:19
یکی از مهم ترین فاکتورهای محیطی در پرورش قارچ دکمه ای، غلظت Co 2 می باشد که تنظیم غلظت آن در هر مرحله تاثیر زیادی در عملکرد و کیفیت قارچ های برداشت شده دارد. ۱- مقدمه غلظت معمولی Co 2 در هوا ۰/۳% معادل ppm ۳۰۰ است. میکروارگانیسم های موجود در کمپوست و خاک پوشششی و خود میسیلیوم های در حال رشد، Co 2 لازم را تولید...
-
[ بدون عنوان ]
دوشنبه 19 بهمن 1394 11:54
نواع روشهای کشت قارچ دکمهای روشهای مختلفی جهت کشت مطلوب در پرورش قارچ دکمهای وجود دارد ازجمله کشت جعبهای، کیسهای و قفسهای را میتوان نام برد. هرکدام از این روشها، معایب و محاسن خاص خود را دارد ولی بهطور کلی باید از لحاظ اقتصادی مقرون بهصرفه باشد، هوا بهخوبی در آن جریان داشته باشد و شرایط تخمیر در آن صورت...