-
چگونه سالن پرورش قارچ دکمه ای بسازیم؟
چهارشنبه 27 مرداد 1395 12:56
قارچ، در سرتاسر جهان محبوب، سالم، غنی از مواد مغذی محیطی بوده و از همه مهم تر خوشمزه می باشد. با این حال پرورش قارچ دکمه ای نیازمند یک سری تجهیزات و مراکز تولید است. از زمان های باستان، در مناطق و آب و هوای خاصی اقدام به تولید و پرورش قارچ دکمه ای می شده است مانند مناطق سنگی که از نظر طبیعی ایده آل باشند، امروزه صنعتی...
-
بیوفیلترها در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟
دوشنبه 25 مرداد 1395 10:15
در فرآیند کمپوست سازی، شوینده های هوا (Air Washer) می توانند بخار آمونیاک را از بین ببرند اما این شوینده ها، درمورد همه آلاینده ها، کارآمد نیستند. از طرفی دیگر در صورت استفاده از آب برای جذب و حذف مواد تولید کننده بو، آب به صورت اشباع در آمده و دیگر نمی تواند مواد بودار بیشتری را جذب کند. یک روش برای حذف یا کاهش قابل...
-
کمپوست قارچ دکمه ای چگونه تولید می شود؟
چهارشنبه 20 مرداد 1395 09:14
کمپوست از کاه و کلش گندم، آب، کود مرغی و سنگ گچ تشکیل شده است. ابتدا کاه و کلش در آب خیسانده می شود.کود مرغی با سنگ گچ مخلوط می شود و اجزا به داخل میکسر (دستگاه مخلوط کن) هدایت می شوند، مخلوط به توده های بزرگ کمپوست حرکت داده می شود. یک واکنش شیمیایی که همان تخمیر هوازی است، در تولید کمپوست رخ می دهد. از آنجایی که دما...
-
شوک دهی در پرورش قارچ دکمه ای
دوشنبه 18 مرداد 1395 14:58
در پرورش قارچ دکمه ای، مرحله شوک دهی با ورود هوای آزاد به داخل سالن غلظت گازکربنیک به حدود ۱۰۰۰ تا۱۵۰۰ ppm و دمای کمپوست از ۲۵ تا ۲۳ کاهش داده می شود. هدف از پایین آوردن دما و هوادهی متوقف کردن رشد میسلیوم ها و ایجاد تمایل در میسلیوم برای ورود به فاز زایشی است. شرایط محیطی در مرحله شوک دهی قارچ دکمه ای شرایط محیطی در...
-
نحوه پرورش قارچ دکمه ای
چهارشنبه 13 مرداد 1395 11:24
جهت موفقیت در پرورش قارچ دکمه ای نباید از آموزش غافل گردید و همزمان با توسعه صنعت قارچ دنیا، پیشرفت نمود. در این ویدئو که توسط دیتا قارچ ترجمه و زیرنویس شده است، مراحل رشد و پرورش قارچ دکمه ای تا برداشت و فلش ها را مشاهده می کنید. کمپوست به سالن های پرورش قارچ دکمه ای وارد می شود و به داخل قفسه های قارچ حمل می شود،...
-
شرایط محیطی لازم در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟ قسمت اول
دوشنبه 11 مرداد 1395 12:20
در طول دوره تشکیل اندام باردهی باید به شرایط محیطی توجه بیشتری شود زیرا فاکتورهای محیطی که شامل دما ، غلظت دی اکسید کربن و رطوبت نسبی می باشد همراه با میزان مشخص و مناسب جریان هوا دارای تأثیر بسیار زیادی بر روی تشکیل میوه می باشند. پرورش دهنده نیز فقط می تواند تعداد قارچ ها و نحوه پراکنش و منتشر شدن آن ها را کنترل...
-
۳ عامل اصلی در پین دهی قارچ دکمه ای
چهارشنبه 6 مرداد 1395 15:22
در طول شوک دهی از تقاطع ریسه ها، گره ها تشکیل می شوند. در این مرحله با تأمین رطوبت در حدود ۹۵% از خشک شدن و از بین رفتن ریسه ها و گره ها جلوگیری به عمل می آید ولی پس از بزرگ تر شدن پین ها و در حدود نخودی شدن با کاهش رطوبت محیط، عمل تبخیر سطحی انجام و به دنبال آن جذب آب و مواد غذایی به وسیله پین ها انجام می شود و این...
-
خشک کردن قارچ دکمه ای بوسیله روش ماکروویو-وکیوم
دوشنبه 4 مرداد 1395 08:51
قارچ ها در طبیعت به شدت فاسد شدنی هستند و بیشتر از چند روز پس از برداشت در شرایط کنترل شده قابل نگه داری نیستند. تغییرات فیزولوژیکی و مورفولوژیکی متعددی بعد از برداشت اتفاق می افتد که باعث می شوند قارچ ها برای مصرف مورد پسند نباشند. در میان واریته های گوناگون، قارچ های دکمه ای بیشتر از سایرین در جهان کشت و مصرف می...
-
مکمل در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟
چهارشنبه 30 تیر 1395 09:42
افزودن مکمل به معنی افزودن موادی با پروتئین بالا به کمپوست می باشد و هدف از این کار افزایش میزان باردهی محصول است اما میزان این افزایش به دو دلیل، بسیار متغیر است: دلیل اول اینکه کیفیت کمپوست، تاثیر بسیار زیادی بر میزان کارآیی مکمل مورد استفاده دارد. ثانیاً، میزان بخار آمونیاک موجود در کمپوست هم، بر روی اثرات مکمل ها...
-
تهویه سالن پرورش قارچ دکمه ای
چهارشنبه 23 تیر 1395 10:15
هر نژاد قارچ، برای اینکه بتواند رشد ایده آل خود را داشته باشد، باید در بهترین شرایط محیطی قرار گیرد. هدف از کنترل شرایط محیطی، ایجاد وضعیت مناسبی برای قارچ و رسیدن به بهترین عملکرد است. از جمله فاکتورهای محیطی که تاثیر بسزایی در تولید و افزایش عملکرد دارد، مسئله تهویه سالن کشت است. تهویه سالن کشت اصطلاحاً تهویه در...
-
رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای
دوشنبه 21 تیر 1395 14:14
با انجام رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای، شرایط محیطی و فیزیکی بر روی بستر ایجاد می شودکه باعث می شود میسیلیوم ها به طور یکنواخت در کل خاک پوششی رشد کنند و ریسه های قوی به مرحله زایشی ورود یابند. در این مقاله به رافلینگ در پرورش قارچ دکمه ای و شرایط آن می پردازیم. خاکدهی ۱- رافلینگ چیست؟ Ruffiling رافلینگ به معنای مخلوط...
-
بیماری دنبلان کاذب در پرورش قارچ دکمه ای
دوشنبه 14 تیر 1395 10:29
تمام پرورش دهندگان قارچ دکمه ای، در طی مراحل کاشت تا برداشت، با معضل بیماری های مختص قارچ روبرو می شوند. بیماری های قارچ به دو دسته تقسیم می شوند: – بیماری هایی که در اثر اختلالات ژنتیکی و یا شرایط نامساعد محیطی پرورش قارچ دکمه ای ایجاد می شوند. مسلماً بیماری های گروه اول نسبت به گروه دوم اهمیت بیشتری دارند و خسارت...
-
بذر قارچ دکمه ای
چهارشنبه 9 تیر 1395 09:33
معمولاً به بذر اولیه تولید قارچ، اسپان نیز گفته می شود. اسپان یا اسپاون، به اندام های رویشی قارچ یا میسیلیوم ها به همراه مواد غذایی زمینه ای همراه آن گفته می شود. امروزه برای تولید و پرورش قارچ دکمه ای از تلقیح دانه های استریل شده غلات با میسیلیوم خالص تحت عنوان اسپان استفاده می کنند. مقدمه در طبیعت قارچ ها برای تکثیر...
-
کمپوست در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟
یکشنبه 6 تیر 1395 10:31
کمپوست، مخلوط بقایای حیوانی و گیاهی است. دلیل لزوم وجود این دو ماده در کمپوست این است که در اثر فعالیت میکروارگانیسم ها، مواد معدنی، کربوهیدرات ها و پروتئین هایی که داخل این بقایا وجود دارد، به شکل قابل جذب برای قارچ در می آید. در کنار این مواد، قارچ به لیگنین زیاد نیز نیاز دارد و برای تامین این ماده، کاه (مواد گیاهی)...
-
۳ روش اصلی مبارزه با آفات و حشرات قارچ دکمه ای
چهارشنبه 2 تیر 1395 10:05
در دوران پرورش قارچ دکمهای با تهدیدات اقتصادی جبرانپذیر و جبرانناپذیر زیادی روبرو میشویم. یکی از خطرات جبرانپذیری که اگر بهموقع و با تدابیر خاص چاره اندیشی نشود، جبران ناپذیر خواهد شد، آفات و حشرات قارچ دکمهای است. در این مقاله سعی کردهایم که تمامی روشهای پیشگیرانه و مبارزه با آفات را واضح بیان کنیم....
-
توجیه اقتصادی پرورش قارچ دکمه ای
دوشنبه 31 خرداد 1395 09:14
در جهان افراد زیادی به کشت و پرورش قارچ های خوراکی مشغول هستند و امروزه با پیشرفتی که در زمینه کشت قارچ خوراکی انجام گرفته است، میزان اشتغال در این زمینه، چندین برابر شده است. در ایران نیز تولید قارچ در سال ۱۳۷۰ حدود ۳۰۰ تن بوده است و با همت و تلاش قارچ کاران، در سال ۱۳۹۱ به ۹۳ هزار تن رسیده است. در سال ۱۳۷۰ راندمان...
-
روش های بسته بندی قارچ
چهارشنبه 26 خرداد 1395 08:54
قارچ های خوراکی کوتاه عمر هستند و عوامل مختلفی مانند لهیدگی و پوسیدگی، آبکی شدن و تغییر رنگ و بوی آن ها، سبب می شود که کیفیت قارچ به شدت کاهش یابد و درنتیجه ارزش بازار پسندی خود را از دست بدهد. بنابراین باید پس از برداشت قارچ، بلافاصله قارچ ها را به سرخانه انتقال داد تا برای فرآوری و یا بسته بندی آن ها تصمیم گیری...
-
حشرات قارچ دکمه ای
دوشنبه 24 خرداد 1395 10:01
همه ی پرورش دهندگان قارچ دکمه ای با مشکل آفات روبرو هستند اما نکته ی مهم این است که بتوانند این عوامل را شناسایی کنند و متوجه شوند که هرکدام از آن ها در کدام مرحله وارد واحد تولیدی پرورش قارچ می شوند. آفات معمولاً عامل انتقال بیماریها هستند و خیلی سریع تکثیر میشوند، بنابراین شناخت دقیق نوع آفات لازم است چون روش...
-
بیماری ورتیسیلیوم قارچ دکمه ای
چهارشنبه 19 خرداد 1395 09:12
بیماری حباب خشک، که توسط قارچ Verticilium fungicula ایجاد می شود، یک بیماری بسیار رایج در پرورش قارچ دکمه ای است که به سرعت انتشار می یابد. پرورش دهندگان قارچ اکثراً از ابتلای محصول خود به این بیماری ترس دارند زیرا اگر ظاهر قارچ مبتلا شده به این بیماری، شبیه به بیماری لکه باکتریایی است و لذا تشخیص این دو از یکدیگر...
-
دلایل افزایش غیر معمول پین زایی در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟
سهشنبه 18 خرداد 1395 09:48
Mass pinning یا افزایش غیرمعمول پین زایی از عمده مشکلات مزارع تولید و پرورش قارچ دکمه ای Agaricus bisporus، تولید قارچ های ریز و با کیفیت بسیار پایین و بازار پسندی بسیار کم می باشد، خصوصاً در مزارع صنعتی پرورش قارچ دکمه ای که دارای برند تجاری می باشند، راندمان بالای تولید قارچ، به همراه کیفیت و ماندگاری محصول و در...
-
۷ روش فراوری قارچ دکمه ای
چهارشنبه 12 خرداد 1395 09:42
قارچ دکمه ای به سه درجه تقسیم بندی می شود: قارچ های دکمه ای کوچک قارچ های دارای غشا قارچ های بالغ دارای کلاهک باز قارچ های دکمه ای کوچک و قارچ های دارای غشا را می توان به صورت تازه فروخت ولی قارچ های دارای کلاهک باز را معمولاً به صورت کنسرو شده در می آورند. معمولاً برداشت قارچ های کوچک نیاز به هزینه ی بیشتری هم دارد و...
-
بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته چیست و چه تأثیری بر ماندگاری قارچ ها دارد؟
دوشنبه 10 خرداد 1395 11:56
بسیاری از میوه ها و سبزیجات، بلافاصله پس از برداشت به سرعت خراب می شوند و و کیفیت آن ها کاهش می یابد در این میان قارچ ها نیز از این امر مستثنی نیستند. به همین منظور فن آوری بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده یا تغییر یافته برای محصولات با فسادپذیری بالا مورد توجه است تا امکان صادرات این محصولات نیز وجود داشته باشد. بسته...
-
شستشوی قارچ دکمه ای با سیتریک اسید چه تأثیری بر ماندگاری آن دارد؟
چهارشنبه 5 خرداد 1395 15:45
قارچ های اسلایس شده جهت حفظ کیفیت و ارزش بهداشتی نیاز به تیماری برای حذف خرده های خاک و کاهش جمعیت میکروبی دارند. قارچ های کشت شده، شمار بالایی از جمعیت میکروب ها را در زمان برداشت دارند که باکتری سودوموناس Pseudomonas بیشترین فراوانی از جنس باکتری ها را دارد. این باکتری منجر به بد رنگ شدن می شود که گونه سودوموناس...
-
قارچ دارویی گانودرما لوسیدوم (قسمت سوم)
دوشنبه 3 خرداد 1395 11:43
امروزه مردم استقبال بی نظیری در استفاده از محصولات تهیه شده از گانودرما لوسیدوم دارند. محصولاتی مانند مکمل های غذایی، نوشیدنی ها، محصولات آرایشی – بهداشتی و محصولات دارویی از این دسته هستند. از لحاظ اقتصادی محصولات دارویی تهیه شده از این قارچ در سال ۱۹۹۵، ۱۶۲۸/۴ میلیون دلار و در سال ۲۰۰۳، به ۲/۵ میلیارد دلار رسید. در...
-
۹ روش افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای
چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 15:51
قارچ دکمهای به صورت تازه خوری و فراوری شده مصرف میشود. از آنجاییکه ماندگاری پس از برداشت در پرورش قارچ دکمهای پایین است، تحقیقات زیادی برای افزایش ماندگاری پس از برداشت قارچ دکمهای صورت گرفته است که در این مقاله به صورت کامل به بررسی برخی از این روشهای عملی که به دو دسته کلی، در طول دوره پرورش و پس از برداشت...
-
خواص درمانی قارچ ها
دوشنبه 27 اردیبهشت 1395 11:37
از زمان های بسیار دور مردم کشورهای چین و ژاپن از قارچ ها برای سرطان استفاده می کردند. آن ها می دانستند که قارچ ها خواص ضدتوموری دارند تا اینکه با پیشرفت علم و تکنولوژی خواص درمانی قارچ ها کشف گردید و در نهایت ترکیبات ضد توموری، چندین نوع گلوکان از دیواره سلولی قارچ ها کشف گردید. قارچ های خوراکی دارای تیامین (ویتامین B...
-
ارزش غذایی قارچ ها
چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395 11:23
قارچ های خوراکی منابع عظیمی از موادغذایی مورد نیاز بدن انسان را دارا هستند. معمولاً ارزش غذایی قارچ به میزان و کیفیت پروتئین موجود در آن بستگی دارد. گزارش شده است که در زمان جنگ جهانی دوم همزمان با بروز قحطی ها و کمبود موادغذایی به ارزش غذایی قارچ ها پی برده شد و امروزه کم کم برای درمان بیماری های مختلف کاربرد قارچ در...
-
چگونه یک سالن پرورش قارچ را استاندارد کنیم؟
دوشنبه 20 اردیبهشت 1395 10:58
یکی از رمزهای موفقیت در تولید و پرورش قارچ دکمه ای داشتن سالن های استاندارد می باشد. به طور اصولی یک سالن استاندارد ویژگی ها و خصوصیات خاص خود را دارد که در این مقاله به قواعد کلی آن می پردازیم: ۱- شکل ظاهری سالن اکثر سالن های پرورش به شکل چهارگوش ساخته می شوند و نسبت طول به عرض آن ها ۳ به ۱ می باشد. در سالن های مربعی...
-
آشنایی با مراحل پرورش قارچ دکمهای
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1395 15:09
پس از ورود کمپوست به سالن های پرورش قارچ دکمه ای، باید مراحل پرورش قدم به قدم با اصول پیش رود و از طرفی شرایط محیطی لازم نیز به خوبی تامین گردد تا موفقیت در پرورش حاصل شود. به طور کلی با ورود کمپوست به سالن ها، ۴ مرحله طی میشود که شامل مرحله ی ریسه دوانی در کمپوست، ریسه دوانی در خاک پوششی، هوادهی و باردهی می باشد....
-
قارچ دارویی گانودرما لوسیدوم (قسمت دوم)
دوشنبه 13 اردیبهشت 1395 10:36
گانودرما در کشورهای شرق آسیا به صورت سنتی جهت درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به کاربردهای درمانی گسترده این قارچ در درمان بیماری ها، محققین در سراسر جهان، تحقیقات وسیعی را در جهت شناسایی ترکیبات مؤثر درمانی گانودرما آغاز نموده اند. در این ویدئو که قسمت دوم آموزش قارچ گانودرما لوسیدوم می باشد...